Assemblage

Inzicht in de flow
Meet de doorlooptijd en wachttijden in alle processen.
Verspillingen in beeld
Slimme en snelle invoer van stilstand en Andon meldingen.
Constante hartslag
Assembleer met vaste takttijd en verhoog de doorstroming.

Verspillingen in beeld

Slimme en snelle invoer van stilstand en Andon meldingen.

Inzicht in flow

Meet de doorlooptijd en wachttijd in alle processen.

Een constante hartslag

Assembleer met vaste takttijd en verhoog de doorstroming.

Kenmerkt jouw proces zich als assemblage?

  • Ben je op zoek naar lijnbalans en inzicht in de takttijd?
  • Is de wachttijd op en tussen werkstations een issue?
  • Wil je weten welke verspillingen aanwezig zijn en hoe groot deze zijn?

Verspil geen tijd meer en krijg direct inzicht in de jouw proces!

Assemblage draait om ritme: de hartslag moet constant en continu lopen en het bij voorkeur steeds sneller zonder verstoringen. Daarom is het waardevol om het ritme (de takt) van het proces te meten, inclusief de redenen waarom deze wordt verstoord in het tussen de werkprocessen.

Het plaatsen van een smart.box op ieder werkstation geeft tal van mogelijkheden. Allereerst wordt de order gescand en ontvangt de monteur direct alle benodigde informatie zoals montage-instructies, stuklijstinformatie en (3D) tekeningen. Optioneel kun je eenpuntslessen toevoegen, zodat producten veiliger, eenvoudiger en beter geassembleerd kunnen worden. Kortom: shopfloor control zorgt ervoor dat alle informatie digitaal op de werkplek aanwezig is.

Line balancing begint met inzicht in flow en stilstanden.

Bij het scannen van de order start direct de meting van de doorlooptijd binnen het werkproces. Als de monteur niet bezig kan zijn met waardetoevoegende activiteiten, dan geeft hij/zij op het touchscreen aan wat de reden is.
Dit kan een geplande oranje stilstand of activiteit zijn, zoals omstellen, logistieke handelingen of noodzakelijke kwaliteitscontroles.
Maar het kan ook veroorzaakt worden door rode ofwel ongeplande stilstand. Voorbeelden zijn ontbrekende componenten, incorrecte of onduidelijke instructies of herstelwerkzaamheden.
Hulpvraag tijdens de werkzaamheden? Druk simpelweg op de blauwe knop en je vraag komt dirct bij de juiste persoon via een sms bericht of andere wijze. De operator hoeft niet meer te zoeken voor hulp, maar kan gewoon door met zijn/haar werkzaamheden.
Naast het analyseren van de verspilling, ontstaat er ook een helder beeld van de lijnbalans. Men kan zien wat de doorlooptijd is per werkstation en als totaal, inclusief wachttijden tussen stations en fluctuaties in de tijd. Een optionele ERP-koppeling maakt het mogelijk om diepere analyses uit te voeren ten aanzien van productgroepen, klantendata en/of voorgecalculeerde tijden. Doordat er zicht is op de (gepland en ongeplande) verspillingen op ieder werkstation in combinatie met de lijnbalans, kunnen gerichte acties worden uitgevoerd die moeten leiden tot een verbeterde flow.

Zien hoe het werkt? Neem contact op voor een vrijblijvende demo.